Take some time to read

To bøker du må lese:

Harper Lee - "To kill a Mockingbird"

En av mine favoritter. Handler om to barn som vokste opp på 1930-tallet i sør statene i USA. Boka handler om hvor uskyldige barn er og hvordan rasediskriminering og hat for mennesker med en annen hudfarge blir sett fra et barns synspunkt. Boka er også utrolig fin fordi den viser hvordan segregering fungerte på denne tiden og hva mørkhudede mennesker måtte leve med hver dag. Selv om boka handler om et alvorlig tema så er den skrevet med humor og sett gjennom et barns øyne, nettop det som gjør den så bra. 

En bok du virkelig burde lese! En klassiker som fortsatt er like aktuell som da den ble skrevet. Tatiana de Rosnay - "Saras Nøkkel"

"Paris, 16. juli 1942. Sara er en ti år gammel jødisk jente som er tvunget til å låse inn lillebroren sin i et skap for å gjemme han for det franske politiet. Resten av familien blir arrestert. I 2002 kommer journalisten Julia Jarmond tilfeldigvis over historien om Sara og familien i forbindelse med at hun skal skrive en artikkel i anledning 60-årsmarkeringen av vichy-aksjonen. Oppdagelsen tvinger etter hvert Julia til å stille en rekke spørsmål ved sitt eget liv. "      (bokkilden.no)

Utrolig fin bok! Som sagt over så handler den om Sara som låser broren sin inne i et skap slik at han skal overleve. Problemet er bare at Sara tror hun skal få dra tilbake å redde broren, men det blir ikke så lett ettersom hun blir sendt til en konsentrasjonsleir. Boka beskriver Saras vanvittige kamp for å komme seg ut av fangeskap slik at hun kan reise tilbake til Paris og redde broren. 

Samtidig som vi får høre historien om Sara får vi også høre om Julia Jarmond som er journalist. Hun skal skrive en sak i avisen hun jobber for om den forferdelige dagen da så mange jøder i Paris ble ført til konsentrasjonsleir. Hun kommer over historien om Sara og ettehvert som hun kommer dypere ned i den oppdager hun at den også anngår henne selv. 

Anbefales på det varmeste!


  8 kommentarer på "Take some time to read"

Postet av: Christine
Vil lese den siste!
17.jun.2011, 11:42
URL: http://christrj.blogg.no
Postet av: anjastensrud
To kill a mockingbird er kjempebra. Den andre har jeg ikke lest, men jeg jobbet i bokhandel før, og vi solgte utroooooolig mye av den, så det er jo et godt tegn. Kanskje jeg skulle lest den også, den høres jo interessant ut!
17.jun.2011, 14:09
URL: http://anjastensrud.blogg.no
Postet av: REGINE - foto, foto, foto.
har begge to og skal lese de snart :)
17.jun.2011, 14:16
URL: http://refl.blogg.no
Postet av: Safeena Bahaman
Hm, vurderer sterkt å lese saras nøkkel!;o
17.jun.2011, 16:17
URL: http://safeena.blogg.no
Postet av: Nikky
valgte middlesex:)
17.jun.2011, 17:18
URL: http://nikky.blogg.no
Postet av: Luisa
Fine bøker :)
Postet av: Marie
Saras Nøkkel er fantastisk, en av favorittbøkene mine! :)
17.jun.2011, 19:58
URL: http://www.marieandmakeup.blogg.no
Postet av: Tone
Saras nøkkel er helt fantastisk!

Kjenner jeg er VELDIG misunnelig på deg som skal til London, det er helt klart yndlingsbyen min:)
19.jun.2011, 11:45
URL: http://tonestankesprell.blogspot.com

Legg igjen en kommentar

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Designet er laget av CAROLINE MARIA


Aloha!
I am Camilla, a 19-year-old Norwegian girl living in London. I study at Kingston University where I learn how to write like a journalist and think like a politician. This blog is my London life in pictures, my passion for fashion spot and the place where I write. . bloglovin bloglovin Romwe - The Latest Street Fashion

arkiv


November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011
Desember 2010
September 2010
August 2010

kategorier


Blogg
Books
Clothes
Everyday life
I recommend
Inspiration
Kingston Life
LONDON!
New in
Outfit
Pictures
Random
Things-to-do
Travelling
USA
Write

favoritterdesignet er laget av:


Caroline Maria

hits