God morgen - svar på USA spørsmålene

Synes du at du har blitt bedre i engelsk etter året i USA?

Svar: Syntes helt klart at jeg har blitt bedre i engelsk! Aller mest i muntlig, ettersom du snakker engelsk som hverdagsspråk hver dag. Jeg lærte masse nye ?hverdagsord? og etter hvert begynte jeg også å tenke på engelsk! For meg ble det nesten vanskeligere å venne seg til å snakke norsk igjen enn det var å venne seg til å snakke engelsk.

Mener å huske at du skrev en del om en del nedturer som skjedde da du var der (har fulgt bloggen din lenge vet du .. hehe ;)) synes du allikevel det var verdt det?

Svar: Helt klart. Jeg mener at dårlige erfaringen og nedturer bare gjør deg sterkere. Jeg hadde en del vanskelige opplevelser i USA, men jeg lærte noe av dem også og selv om det ikke var så gøy der og da så vet jeg i dag at det gjorde meg sterkere. Så sånn sett, var det verdt det.

Hvordan var det å komme tilbake til Norge?

Svar: Det var veldig deilig å komme hjem, samtidig som det var veldig rart. Jeg reiste hjem sammen med en venninne fra Norge som jeg ble kjent med i USA. Selv om vi begge var norske snakket vi engelsk sammen hele veien hjem å flyet og til og med på Gardemoen før vi møtte foreldrene våre. Det var rart og se foreldre og venner igjen, men samtidig følte jeg ikke at jeg hadde vært borte så lenge. Et år går så utrolig fort.

 

Kan jeg bare spørre om hvorfor du byttet vertsfamilie de 2 gangene? Og om prosessen var vanskelig?

Svar: klart du kan spørre, men kommer nok ikke til å utdype det så veldig her. Kanskje en annen gang. Første gang var på grunn av at vertsforeldrene mine skule skilles og andre gangen var på grunn av.. Hm? en veldig stor krangel og masse uenigheter? Lang historie.

Prosessen var ikke så veldig vanskelig. Du får jo en IEC kontakt i USA ? en som bor i området og skal passe på deg ? min IEC person tok meg ut av den første vertsfamilien med en gang da hun fant ut at vertsforeldrene mine skulle skille seg. Den andre gangen var det litt vanskeligere ettersom jeg bodde hos den tidligere IEC personen min og min nye IEC var bestevenninnen til den forrige, men det ordnet seg da også.

 

 

Gikk du på samme skole gjennom hele oppholdet? Og hvor lang tid det tok for deg å komme inn i språket?

Svar: Ja, gikk på samme skole gjennom hele oppholdet. Den organisasjonene du reiser gjennom vil helst ikke at noen skal bytte skole under oppholdet.

Tok ikke så lang tid å komme seg inn i språket, du vender deg fort til det. Vil anbefale og snakke og lese så lite norsk som mulig de første ukene du er der nede, bare for å venne deg til å ha engelsk rundt deg hele tiden. Da går det lettere og komme inn i det.

 

Bare spør om dere lurer på noe merJ


  2 kommentarer på "God morgen - svar på USA spørsmålene"

Postet av: Liselotte i Nebraska 11/12
aah, supert!! tusen takk for svar :)
30.mai.2011, 18:27
URL: http://lizusa.blogg.no
Postet av: Luisa
Alltid gøy å lese svar :)

Legg igjen en kommentar

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Designet er laget av CAROLINE MARIA


Aloha!
I am Camilla, a 19-year-old Norwegian girl living in London. I study at Kingston University where I learn how to write like a journalist and think like a politician. This blog is my London life in pictures, my passion for fashion spot and the place where I write. . bloglovin bloglovin Romwe - The Latest Street Fashion

arkiv


November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011
Desember 2010
September 2010
August 2010

kategorier


Blogg
Books
Clothes
Everyday life
I recommend
Inspiration
Kingston Life
LONDON!
New in
Outfit
Pictures
Random
Things-to-do
Travelling
USA
Write

favoritterdesignet er laget av:


Caroline Maria

hits