Roehampton

Dagen i går var lang. De første timene etter at vi sto opp og til vi kom til London befant jeg meg i halvsovende tilstand. Jeg våknet vell av fanfare lyden til Ryanair da vi landet i London.  Etter dette var jeg våken ? hvem er det vell som sover i London?

Utrolig nok fant vi frem til hotellet etter å ha spurt litt om veien, tatt tog, tuben og gått rundt meg koffertene på slep. Jeg begrunner det med min fantastiske retningssans og naturtalent innenfor turguiding ? pappa var nok ikke helt enig og mente at han hadde en finger med i spillet.

Så bar tur videre til Roehampton. Vi hadde regnet med å bruke timevis på å finne frem, men det gikk overraskende fort og bra.Skolen ligger ca 20 minutter fra London sentrum. Den ligger er i en liten suburb med mange fine, og veldig typisk engelske hus. Da vi kom inn på skoleområdet ble vi møtt av en stor hvit bygning ? tydelig romersk inspirert med søyler og buer ? og en smilende liten dame. Hun het Valerie Vassello og skulle vise oss rundt på campus.

Det ordet jeg først vil beskrive Roehampton med er idyllisk. Det var så fint der. På baksiden av den hvite bygningen lå en stor gressplen ved et lite vann. På gressplenen lå og satt studenter. Noen av dem leste, andre snakket, spiste, øvde på en dans eller lo. Gresset var helt grønt og sola skinte fra en skyfri himmel ? jeg mener det, jeg fikk nesten gåsehud. Videre fulgte vi en liten sti rundt vannet og Valleri fortalte oss at det er til sammen 9000 studenter på skolen. Det virker veldig mye, men siden campusen er så spredt og elevene bor på forskjellige steder får man aldri inntrykk av at det faktisk er så mange.
Etter å ha sugd inn den utrolige atmosfæren hadde vi et møte med lederen for et av fagene jeg har valgt ?Journalism and news media?. Dette er et fag du må kombinere med et annet fag og jeg skal kombinere det med ?English litteratur? (som vi dessverre ikke fikk møtt noen av lærerne fra). Uansett, vi møtte en energisk mann som pratet som en foss. Juan Orlando Perez Gonzalez het han og kom fra Cuba hvor man hadde blitt kastet ut fordi han skrev et litt for ærlig innlegg i avisen som politikerne i Cuba (Cuba er jo kommunister og litt gærne på ytringsfrihet) ikke likte. Han flyttet dermed til Europa, jobbet litt for BBC og etter hvert begynte han som lærer på Roehampton. Han var veldig entusiastisk oven faget sitt og fortalte masse spennende. Grunnen til at jeg valgte journalistikk er fordi jeg har en liten drøm om å publisere og skrive etter hvert.

Det som er så bra med journalistikk på Roehampton er det at du lærer ikke bare hvordan man skriver for de ulike typer magasiner, aviser, internett og radio. Man lærer også om en del etikk rundt journalistikk, lover og rettigheter og, som jeg ble veldig glad for, vi studerer masse politikk og påvirkning.

Etter 1 året får du også muligheten til å velge litt mer hva du vil studere ut i fra hva du er interessert i. Det er forskjellige ?modules? du kan velge.

Her er noen eksempler som jeg likte:

2 året ?

·         Issues in Journalism: Ethics and law

·         Politica & the media

·         Magazine journalism

·         Policing culture, policing the Nation

·         Nonfiction: feature writing

 

3 året ?

·         East and west: terror, power and New journalism

·         North and South: reporting Africa

·         Feature writing 2

·         Journalism and news media dissertation

 

Juan fortalte meg også at han hadde mange norske elever på linja si. 6 stk i første klasse i år. Han var veldig fornøyd med de norske elevene og sa at de som oftest er noen av de flinkeste og mest ?hard working?. Han fortalte også at Roehampton sin journalistikk linje er en av de som er vanskeligst og komme inn på i London og at de som kommer inn er elever som jobber hardt og er flinke.Alt i alt en veldig bra dag. Mange inntrykk og mye å tenke over. Det som skremmer meg mest er det med å bo i halls med mange andre elever. Du får jo ditt eget rom da ? med eget bad som oftest ? men du må dele kjøkken og spiseområdet med en fem, seks andre. Du vet jo aldri hvem disse folkene er og med 9000 elever kan det jo være hvem som helst. Tror allikevel det kan gå bra. Det handler om tilpassning og det å ta folk som de er ? alle er ikke like og jeg som kanskje er litt skeptisk til folk må jeg bare legge det fra meg helt og ?go with the flow?. Tror nok ikke jeg blir boende i halls i fire år men og håper jeg kan finne noen å flytte sammen med etter det første året.


I dag er det nasjonal streik på alle universitetene i London så det blir ingen skolebesøk i dag, men jeg gråter ikke. Kan jo alltids shoppe litt :)


  4 kommentarer på "Roehampton"

Postet av:
Allimac: Hei, ja det gjør jeg he-he. Ser at du har vært i Roehampton. Ditt har jeg faktisk søkt uni:D Du må fortelle meg hvordan det er der :D ta kontakt på facebook: adenike esther ogundipe
24.mar.2011, 12:18
Postet av: nakarma
kos deg med shoppingen !:)
24.mar.2011, 16:18
URL: http://nakarma.blogg.no
Postet av: Silje Ustad
Skal du på Penhryn Road i morgen? :) Kan møte deg der.
24.mar.2011, 17:38
URL: http://www.siljeu.blogg.no
Postet av: Jorunn
Veldig spennende... Tror du vil trives med å bo i England. Selv studerer jeg halvvannen time unna i Southampton, en av Englands maritime byer. Og det er jo nettopp det jeg studerer...

Når det kommer til Halls, har du ingen andre alternativer, spør om det er mulighet for å komme i kontakt med andre norske om hva de gjør. Noen trives i Halls, andre hater det. Ofte er Halls fylt med engelske 18 åringer som elsker å holde deg våkne til langt på natt og feste så hardt som mulig... Dette kan så klart være veldig forskjellig fra sted til sted, men tenkte jeg skulle advare deg om ulempene også. Ingen av de jeg går i klasse md nå som er norske orket å bo i Halls lengre.

Jeg bor nå i kollektiv med fire norske juss gutter, det fungerer kjempe bra, men neste år flytter jeg sammen med en norsk jente i klassen, det blir nok tipp topp. ;) Så tipset mitt er å prøve å få kontakt med noen av de norske som allerede går der for å høre hva de anbefaler på akkurat det studiestedet. ;)

Kos deg med shoppingen.. ;)
25.mar.2011, 00:23
URL: http://brunettemas.blogspot.com/

Legg igjen en kommentar

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Designet er laget av CAROLINE MARIA


Aloha!
I am Camilla, a 19-year-old Norwegian girl living in London. I study at Kingston University where I learn how to write like a journalist and think like a politician. This blog is my London life in pictures, my passion for fashion spot and the place where I write. . bloglovin bloglovin Romwe - The Latest Street Fashion

arkiv


November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011
Desember 2010
September 2010
August 2010

kategorier


Blogg
Books
Clothes
Everyday life
I recommend
Inspiration
Kingston Life
LONDON!
New in
Outfit
Pictures
Random
Things-to-do
Travelling
USA
Write

favoritterdesignet er laget av:


Caroline Maria

hits