USA

img7765 img7756
"Har du fått vite vertsfamilie enda?", "Vet du hvor du skal?" og "Når reiser du?". Det er spørsmål jeg får høre omtrent hver dag nå om dagen. Alle lurer på det, men jeg lover dere, ingen lurer mer enn meg!
Nei, jeg vet ikke. Ikke når jeg drar, ikke hvor jeg skal bo eller hvem jeg skal bo hos. Jeg blir gaaaaaaaaal av å vente! Jeg mener det, jeg blir helt smårar av det. Ukonsentrert, rastløs og av og til kobler jeg helt ut og blir sittende i min egen verden lenge, lenge. Det er ikke sunt for mennesker å gå sånn uten å vite, det er jeg sikker på.

En annen ting er at jeg har funnet ut at jeg egentlig ikke vet så mye om USA. Ok, stort land, masse mennesker, Obama er president osv. Jeg kan litt amerikansk historie. Jeg kan faktisk ganske masse. Jeg kan for eksempel masse om da de svarte ble undertrykt og da Colombus trodde han hadde oppdaget India og det der, men jeg kan liksom ikke noe særlig om USA sånn det er å bo der. Sånn menneskene er. Sånn samfunnet er. Hva gjør de egentlig? Hvordan vaner har folk? Hva spiser de til frokost? Når legger de seg? Har de mye lekser? Hva gjør man, og hva gjør man ikke? Jeg lurer sånn på sånne enkle ting. Sånne ting som har med hverdagen å gjøre. Herrgud, tenk om de ikke spiser frokost og favorittsporten er bowling! Da tror jeg at jeg dør. Neida, det er ikke så ille. Men det er slitsom å gå sånn å fundere hele tiden. Tenke. Lure. Jeg blir helt ør i hodet. Jeg gleder meg. Jeg gruer meg. Jeg gru-gleder meg.

Men det jeg lurer på er, har dere noe forhold til landet på den andre siden av "dammen"? Noen som har vært der eller har slektninger der? Hvordan er amerikanere?

  15 kommentarer på "USA"

Postet av: SIGURD J. LINAAE
pen du er! og digger bloggdesignet:D
25.mai.2009, 00:41
URL: http://sjl.blogg.no
Postet av: ingvild
søsteren min var på utveksling der, hun hadde det kjempegøy:)
25.mai.2009, 08:13
URL: http://www.ingvildeb.blogspot.com
Postet av:
Dei er ikkje vant med at folk går i vegkanten. Grovbrød står under "healty food" på supermarkedet. Frukost er gjerne pannekaker, egg og bacon, frukostblanding og juice. Dei er i mot seljakt og kvalfangst, men har ingen problem med å pine dyra på slakteriet (akkurat det gjeld vel for dei fleste menneske på denne jorda).
25.mai.2009, 09:36
Postet av: Tine
har vært i New York, har slektninger der også. Jeg synes at Amerikanerne var overraskende hyggelige, de smilte til deg på gata, og skulle hjelpe deg med alt i butikkene. Ordentlig søte. Jeg hadde litt problemer med frokostene der, som bestod av pannekaker, muffins osv. men det varierer sikkert fra familie til familie. beundrer dere som tør å være utvekslingsstudenter! Lykke til :-)
25.mai.2009, 12:19
URL: http://www.tineolbergsveen.devote.se
Postet av: Christina
Ah, har 2 venninner som skal til usa neste år. Og jeg spør ofte :)Men kan hende du ikke får vertsfamilie før rett før du skal dra da. Du drar som oftest i august, spørs litt på hva man reiser med :)Men du får håpe du får en bra familie. Søstra til ei venninne av meg var ikke så heldig og hun hadde det ikke så morsomt akkurat. Og så har jeg hørt av folk som har vært utvekslingsstudent at du burde begynne på noen slags sport med en gang. For usa ungdom vil ikke ha så mye kontakt med dem som skal dra etter et år igjen. I tillegg så må du vite at det er normalt for amerikanerne å spise frokost på mc donals og slikt. For uansett om du er i en liten by med 250 mennesker så har de minst 2 hurtigmat resturanter. Så det er vist normalt å legge på seg opp mot 7-10 kg når man er der. Og sunn mat er kjempe dyrt. Slik som frukt og grønnsaker. Men det blir nok bra. Er du heldig så er du heldig med familien din. Får en som spiser sunt og slikt :)Det blir nok bra :) Så håper jeg du fortsetter å blogge mens du er der. Det er morsomt å lese blogger til utvekslingsstudenter :)
25.mai.2009, 13:38
URL: http://christinagroenhaug.blogspot.com
Postet av: Maiken - med I
sv: Takk, jeg skriver om egne erfaringer og litt fantasier ;) hehe..håper du får en flott tur til USA. vet desverre ikke om noen som har vært der i vertsfamilie, men vet derimot om noen som skal ;) ei i klassen blandt annet.
25.mai.2009, 15:04
URL: http://norasund.blogg.no
Postet av: Ingrid
Tusen takk for tips!Jeg har ingen forhold til USA. Jeg har noen venner fra skolen som reiste dit i fjord. De at lekser er superviktig og at det er mye av det.. Ellers vet jeg ikke mer! Håper du får det kjempegøy:D
25.mai.2009, 15:20
URL: http://www.vintagecrack.blogspot.com
Postet av: nadia
Skjønner at du grugleder deg, det er vel helt normalt. Du skal jo tross alt til andre siden av kloden omtrent :) Jeg vet dessverre veldig lite om usa generelt, men du får det nok smashing og frokost spiser de helt sikkert. he he =)
25.mai.2009, 15:47
URL: http://nadiazetterdahl.blogspot.com
Postet av: Judith Helene
Hat ikke noe familie der nei, hadde i Findland :P
25.mai.2009, 18:18
URL: http://judithandreassen.blogg.no
Postet av: annjorunn
sv: tusen takk for det ;)
25.mai.2009, 19:11
URL: http://annjorunn.blogg.no
Postet av: Camilla
Til frokost spise de masse pannekaker med sirup på, og det er mange litt tykke personer der :P
25.mai.2009, 19:37
URL: http://camillagareid.blogspot.com
Postet av: Maria
Det er veldig uvanlig å spise middag hjemme f.eks. Jeg bodde hos en Amerikansk familie i 2 uker utenfor Chicago, og wow. De spiser mikrobølge vafler med sirup og krem på til frokost. Tilogmed jenta på 6 år. Ikke bra. Man går IKKE alene. Absolutt ikke. Kollektivtrafikk er for narkomane og hjemløse. De svarte og hvite var der HELT adskilt. Var i en svart kirke, hvor bare 2 unge jenter som var medlemmer hadde blitt drept i løpet av en uke. Vi sa dette til vertsfamilien, og de sa det bare var sånn, og ingenting å gjøre med. Det høres kanskje ekstremt ut, men dette var en helt vanlig middelklasses familie.
25.mai.2009, 21:37
URL: http://maria-hd.blogspot.com
Postet av: Cam
Åh det høres så spennende ut! Har ingen slekninger men kjenner flere som har vært på utveksling! De har storkost seg alle sammen! :D
25.mai.2009, 21:54
URL: http://cam101.wordpress.com
Postet av: Monica Yvonne
Jeg har aldri vært i USa, og vet heller ikke en dritt om hvordan det er der borte..Men jeg hadde ei venninne før, som hadde søskenbarn der, og hun sa at det var utrolig trivelig å være der, og at de fleste smilte og hilste og likte turister, og spesielt nordmenn!Så jeg tror du kan glede deg, hvertfall når du får orden på når du skal dra og hvem du skal bo til osv :-)Så heldig du er forresten, hils Obama fra meg! Tihi :D
25.mai.2009, 22:24
URL: http://mkobber.ipublish.no
Postet av: Marthine
Jeg har jo hus der, og er der veldig ofte. Har også liksom 3/4 av slekta mi spredt over hele USA.De er veldig sosiale. De fleste tar deg godt imot og er veldig hyggelige, selvom de ikkje bryr seg i det hele tatt (koslig er det ihvertfall) Du kan gå inn i en butikk hvor en blid dame møter deg med "HI! Welcome to ..... How are you?!" (ja de skriker det nesten) Jeg responderte engang med "Oh, my day sucks" "AAAh, GOOD!!!" fikk jeg til svar :) haha, morsomt er det da =)Vanlige ungdommer handler klær som oftest fra American Eagle, Forever 21, Abercrombie and Fitch og Hollister Co eller så går de ofte med en skolegenser/t-skjorte. Du vil se de gule skolebussene OVERALT. De har noe som heter WalMart og Target (med fler) som er en butikk med alt mulig. Mat, leker, verktøy, elektronikk, DVD/CD/Spill, sminke, hudpleie, apotek. Sminke fra merker som Maybelline, Max Facotor, Covergirl, Neutrogena blir kalt for "drugstore products/brands" og er kjempe billige. En mascara ligger rundt 7 dollar (7x6,5) under halvpris av her i Norge. Butikkene er oppe på søndagene (de fleste). Nesten alle apotekene/matbutikkene osv er oppe 24/7. Man spiser ofte ute på restauranter. Mange frokost kjeder som IHOP, Denny's, Village Inn osv er oppe 24/7 også.Ja, orker ikkje å si alt med en gang, men si ifra hvis det er noe du lurer på da :)
26.mai.2009, 00:22
URL: http://itsbeatingdrum.wordpress.com

Legg igjen en kommentar

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Designet er laget av CAROLINE MARIA


Aloha!
I am Camilla, a 19-year-old Norwegian girl living in London. I study at Kingston University where I learn how to write like a journalist and think like a politician. This blog is my London life in pictures, my passion for fashion spot and the place where I write. . bloglovin bloglovin Romwe - The Latest Street Fashion

arkiv


November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011
Desember 2010
September 2010
August 2010

kategorier


Blogg
Books
Clothes
Everyday life
I recommend
Inspiration
Kingston Life
LONDON!
New in
Outfit
Pictures
Random
Things-to-do
Travelling
USA
Write

favoritterdesignet er laget av:


Caroline Maria

hits