Hvordan skal en god lærer egentlig være?

red6
I dag var jeg faktisk hjemme klokken 12. Deilig å være ferdig tidlig, for en gangs skyld. Men det er fortsatt ikke fred å få, nå skal jeg gjøre Engelsk lekse, matte, geografi og så må jeg øve til en gymprøve som vi skal ha i morgen. Har allerde soset bort over en time, så tror det er best å komme i gang snart.

Som jeg sikkert kanskje (hvis dere har fått det med dere) har skrevet før så har jeg, mest sannsynlig, tenkt å utdanne med til lektor (dvs.lærer). Etter å ha brukt store deler av både ungdomsskolen og mitt første år på VGS til å irritere meg over ubrukelige lærere så har jeg kommet til den konklusjonen at det beste vil være å faktisk bli lærer selv. I stede for å irritere meg over lærere som ikke kan det de skal, er usikre, ikke kan skrive, ikke respekterer elevene osv kan jeg jo bli lærer selv og dermed vise de ubruklige lærerne og alle andre hvordan JEG ville gjort det hvis jeg var dem. Det blir på en måte en slags hevn.

Ikke missforstå, jeg kommer ikke til å bruke fem år av livet mitt til en utdannelse bare for å hevne meg på en gjeng med tullinger som jeg var så uheldig å komme borti iløpet av mine år i den Norske skolen. Jeg gjør det jo så klart fordi jeg vil og fordi det kommer helt naturlig for meg. Akkurat som om jeg alltid har vist at det var det jeg skulle bli. Det å velge å utdanne meg som lektor, ikke bare vanlig almennlærer, er også bevist. Jeg mener nemlig det at alle som utdanner seg som lærer burde gjøre nettop det eller i det minste spesialisere seg på et område. Jeg liker ikke den vanlige almennutdannelsen der du får en slags litt-av-alt opplæring. Det blir jo ikke noe greier på det. Det er jo mye bedre å kunne mye innenfor et område enn å kunne litt av alt. Da blir sammenhengen noe uklar. I hvert fall etter min mening.

Vell, det jeg egentlig skulle frem til med dette er at jeg vet om mange som ikke burde vært lærere. Mange som jeg faktisk kan finne meg selv sittende å studere og samtidig lure på hvordan i all verden den personen som står foran meg kunne få en så viktig stilling. Ja, for det mener jeg faktisk. Læreryrket er viktig. Det handler faktisk om framtiden til barn og unge i Norge! Det handler om å lære opp, støtte og hjelpe elever som etter hvert skal ta over samfunnet. Er ikke det viktig, så vet ikke jeg.

Så det jeg lurer på nå er;  Hvordan skal en god lærer være?
  8 kommentarer på "Hvordan skal en god lærer egentlig være?"

Postet av: Jennifarmor
Takk for kommentaren på bloggen min^_^- Det finnes utrolig få lærere som faktisk klarer og gjøre en forskjell i livet til elevene (noe som jeg synes alle gode lærerne burde gjøre) . Jeg har faktisk hatt 2 sånne lærere. han siste som faktisk var en gammel mann,han har gjort stor forskjell i livene til utrolig mange elever.., og selvom de er gamle nå ( noen av de jobber med moren min haha) så hsker de han fordi han faktisk ble knytta til elevene sine og brydde seg genuint om dem. Fleste lærere bare ser på elevene sine som noen små mennesker som skal sitte og høre på dem snakke i ett år . Imens de som virklig er gode lærere tar seg tid til og bli kjent med elevene , uansett hvor lenge elevene er der, og når man faktisk skjønner at en lærere virklig bryr seg om deg så får man ett helt nytt forhold, det blir ikke bare lærer-elev forhold, men også ett slags vennskap, og det er jo viktig, og da får man også respekt for hverandre.haha dette ble laaangt. Men håper du skjønner hva jeg mener selv om jeg skriver ganske slurvete XD
28.apr.2009, 13:55
URL: http://sailorfailure.blogg.no
Postet av: Cathrine
Du kler briller! Hehe. Søtt :)En god lærer hører på elevene og hjelper til med det som trengs. Og de må ha evnen til å fange litt oppmerksomhet, så elevene vil høre på vedkommende! Bra valg av yrke. Gode lærere trengs virkelig.
28.apr.2009, 14:18
URL: http://perfectpicture.ipublish.no
Postet av: Vilde
Det er så vanskelig å svare på! Den skal ha god kunnskap, få disiplin med elevene, på en måte som gjør at de føler seg godt behandlet og på en måte "på lag" med læreren, være blid, og selvfølgelig ha evnen til å lære bort ting!Er så enig i det du sier om utdannelsen, at det er bedre å spesialisere seg innenfor noe.Digger solbrillene dine:DSV: Tusen takk!
28.apr.2009, 14:37
URL: http://vildesworld.ipublish.no
Postet av: Amanda
så kule briller :)
28.apr.2009, 14:45
URL: http://amandamathisen.blogg.no
Postet av: kathrine
// takk, takk ^^Helt enig, lærere er viktige! En god lærer er selvsikker, streng (men ikke for streng selvsagt), rettferdig, vennlig og selvsagt god i faget sitt! Da tror jeg man har en lærer som er lett å respektere og som kan respektere deg tilbake. :)
28.apr.2009, 15:50
URL: http://kathrinef.blogg.no
Postet av: Malin
En god lærer er en lærer som viser at hun er interessert i faget og klarer å overføre denne interessen på elevene ved å engasjere dem. Hun er vennlig, men samtidig streng. En god lærer klarer å variere timene, slik at det ikke er det samme som går igjen fra time til time.Lykke til med utdannelsen :)
Postet av: Kristine
Har litt lyst til å bli lærer jeg også, på en måte.En god lærer må respektere elevene, men også være passe streng, og ikke forskjellsbehandle.
28.apr.2009, 17:08
URL: http://kristinemg.blogspot.com
Postet av: Thea
takk, det var koselig sagt av deg(:
28.apr.2009, 19:44
URL: http://radiobiler.blogg.no

Legg igjen en kommentar

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Designet er laget av CAROLINE MARIA


Aloha!
I am Camilla, a 19-year-old Norwegian girl living in London. I study at Kingston University where I learn how to write like a journalist and think like a politician. This blog is my London life in pictures, my passion for fashion spot and the place where I write. . bloglovin bloglovin Romwe - The Latest Street Fashion

arkiv


November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011
Desember 2010
September 2010
August 2010

kategorier


Blogg
Books
Clothes
Everyday life
I recommend
Inspiration
Kingston Life
LONDON!
New in
Outfit
Pictures
Random
Things-to-do
Travelling
USA
Write

favoritterdesignet er laget av:


Caroline Maria

hits